En rund og frisk akvavit, med skøn afbalanceret krydret duft og smag af jul - håndlavet af friske urter, plukket på Møn. Indeholder udtræk af: granskud, sødskærm, hyldeblomst, gråbynke, rejnfan, citronmelisse og dild.
Rød Aalborg Taffel Akvavit 35cl. 45 %abv serveringstemperatur
-18 TIL 7°C
HISTORIEN
Danskerne har givet den kælenavnet ’Rød Aalborg’, men dens rigtige navn fik den allerede i 1846, da den blev lanceret af Isidor Henius – manden, der bragte den danske snapseproduktion op på et kvalitetsniveau, vi kender i dag.
OPLEVELSEN
Aalborg Taffel Akvavit er arketypen på en klar, dansk akvavit. Den har en tydelig smag af kommenfrø, men lukker man øjnene, kan man ane en diskret eftersmag af appelsin.
MADEN DEN PASSER TIL
Den passer perfekt til et stykke med marineret sild serveret med en løgring. Og der er garanti for succes, hvis den serveres til et stykke med spegepølse eller flæskesteg med surt.
Limited Edition 3 – Fadlageret
Hvert år udkommer Snaps Bornholm med en Limited Edition på 5000 flasker på vores fødselsdag den 14. oktober. I 2018 udkom ’Fadlagret’. Vores fadlagrede snaps har opbygget en fyldig smag i takt med, at den har hvilet på PX og Oloroso sherryfade. For at bringe sødmen frem har vi tilsat saftige mørkebrune økologiske rosiner. ’Fadlagret’ egner sig særlig godt til roastbeef og pariserbøf. Den bliver kun bedre med årene.
Man kan ikke komme uden om, at hyldeblomst de seneste par år er blevet lidt af en darling i det nye, nordiske køkken. Det er dog ikke mange steder, det fungerer lige så godt som her! Brændevinen er lavet på basis af neutral hvedespiritus, som trækker med hyldeblomst. Den er tappet ved 38% alkohol.
Farve: Klar med et let gyldent skær.
Duft: Floral duft af hyldeblomst og en snert af vanilje.
Smagsnoter: Smagen er rund og mild med fine blomsternoter.
Serveringsforslag: Sæt den på frokostbordet eller nyd den i solen på en sommerdag.
Brændevinen er død! Brændevinen længe leve! Schumachers Brændevin er i spidsen af en spiritusrevolution der, glas for glas, afstøver brændevinens rygte som en kedelig kommensprut der skal sluges i en rasende fart og skylles ned med pilsner. Det startede i 2001, da Café Pussy Galore´s Flying Circus på Nørrebro i København bestilte moderne brændevine til deres moderne smørrebrødskort. Kok Dan Schumacher skabte ”Schumachers Chili/Citron Brændevin”, som siden hen er blevet bestselleren i sortimentet.
Siden er kollektionen af krydderbrændevine blevet utroligt velassorteret, med en række usædvanlige varianter hvor kommen ikke er velkommen. Denne helt nye måde at gribe brændevine og snaps an på har også succes bag baren, hvor Schumachers flittigt bruges i cocktails på landets bedste barer. Der er dog ingen tvivl om, at det stadig er frokostbordet, der er den største scene.
Håvaldsen Triple Cask Aquavit 40,0% Håvaldsen Triple Cask Aquavit destilleres på samme måde, som mand destillerer verdens bedste gins. Ved destillation bruges alle urter på samme tid, hvorefter det rene bjergevand tilføjes. Urterne er godt integreret i slutproduktet, som får den højeste kvalitet. Håvaldsen er blevet opbevaret i tre forskellige tønder, Sherry, Madeira og fin fransk eg, i 9 måneder. Dette er den første Triple Cask Aquavit lavet i Norge og sandsynligvis på verdensplan. Oplev en dyb eftersmag fra urter og planter, herunder kommen, koriander, mynte, ingefærrødder, appelsin og citronskal. Denne Triple Cask Aquavit er en skål til mester destillerens bedstefar, Herold Håvaldsen, som var minearbejder i de norske bjerge. I løbet af 2. verdenskrig arbejdede han på skibe, før han blev taget som krigsfange for sin tjeneste som frihedskæmper. Han og hans kolleger i minerne og de øvrige faldne helte hyldes med denne komplekse norske Aquavit. Anbefales som avec på højde med de fineste mørke
N. 8 Chili & Honning
Vores traditionelle bornholmske honningsyp har fået et twist. Blandingen af snaps og honning har i århundreder været en fast bestanddel af bornholmsk kultur, og populær blandt både lokale og besøgende. Vi har tilsat en knivspids chili, hvilket resulterer i en sød og rund snaps, der slutter med et lille bid.
N. 7 Lakrids
Renæssancen for lakrids er stadig i fuld sving. Her i landet har vi længe gnasket på den sorte masse, der skabes fra en rod, som hovedsageligt trækkes ud af jorden ved Middelhavet, Mellemøsten og Asien. Det skal selvfølgelig også i snapsen. Vores lakridssnaps har bid, men indeholder en yderst dyb lakridssmag, der fylder længe i munden.
N. 6 Blåbær & Citron
Citroner fik først en rigtig plads i det danske køkken for små 300 år siden, men blåbær har vi Skandinavien haft fornøjelse af længe. Den vokser særligt godt på Bornholm og giver i denne snaps en god balance. Sammen med en spiralskåret citronskal resulterer det i en snaps, der både napper i ganen og giver en behagelig eftersmag.