Filters
Søg

Gin

Sorter efter
Vis per side

Red Door Highland Gin

Med et udvalg af urter inspireret af Skotlands bjerge, dale og savtakkede kyster, er Red Door præcis den slags gin, man kunne forvente fra håndværksdestilleriet, Benromach.
Navnet er en reference til destilleriets karakteristiske røde dør, bag hvilken man finder den lille pot still ”Peggy”, hvor ginnen destilleres.
Blandt botanicalsne er enebær, rønnebær, pomerans, koriander og havtorn, og Red Door er tappet ved 45% alkohol for at give en mere intens smagsoplevelse.

Farve:
Klar

Duft:
Duften er citruspræget med florale lyngnoter og frisk enebær.

Smagsnoter:
Friske og syrlige noter af appelsin og havtorn med en klingende sprød enebærbaggrund.

Serveringsforslag:
Benromach anbefaler selv en gin & tonic i forholdet 1:2, pyntet med enten grapefrugt eller hindbær.

Benromach er grundlagt i år 1898 og var et af de destillerier som måtte lukke i 1983, hvor der blev drukket meget lidt whisky og industrien haltede. Men lykkeligvis genopstartede Benromach produktionen i 1998, som (indtil videre) det eneste af de mange savnede destillerier som slukkede kedlerne i det skæbnesvangre år. Det var den uafhængige aftapper, Gordon & MacPhail som vækkede Benromach til live. I 1993 købte de hvad der var tilbage af destilleriet (et par washbacks og de tomme bygninger) og brugte derefter de næste 5 år på at renovere og installere nyt udstyr. Gordon & MacPhail er kendt for at have kæmpemæssige mængder af gammel whisky, som firmaet har købt gennem årene, og de var således unikt stillede til at kigge deres ”flydende bibliotek” igennem og spore sig ind på den stil, som Benromach havde haft før lukningen. Det nye destilleri blev så designet, så det bedst muligt kunne ramme den gamle stil, og man har sågar installeret en malt-kværn som er bygget i 1913! Især mente man, at et hint af røg var yderst vigtigt. Sådan smagte Speyside-whisky i gamle dage, for før 1960’erne maltede de fleste destillerier selv, og her brugte man altså både kul og tørv. Deres standard malt peates til 10-12 ppm, men de laver også en lille smule whisky med en væsentlig kraftigere røg.

Benromach er essensen af et håndværks-destilleri. Det er hands-on, hele vejen igennem, og nok det mindste destilleri i speyside. Kun 2 mand er involveret i produktionen! Der er ingen termometre eller trykmålere på deres pot-stills – man sikrer at tingene kører som de skal med ”sound, touch and sight”. Det er gammeldags, men det er fantastisk godt. Benromach har sat barren urimeligt højt for deres konkurrenter i Speyside.
299 DKK

Citadelle 5 cl

Citadelle Gin er noget så usædvanligt som en gin fra Cognac-området. I cognac-reglementet står det skrevet, at man ikke må destillere i perioden mellem april og oktober. Overhovedet ved Maison Ferrand, Alexandre Gabriel, arbejdede længe på at få lov at udnytte denne stilstandstid til at producere gin, og i 1996 gav komitéen efter og ginnen Citadelle blev født, opkaldt efter en fæstning ved Dunkerque hvor der i gamle dage blev produceret genever. OBS: 5 cl Farve: Klar Duft: Superfrisk og elegant duft af enebær, violer og citron. Smagsnoter: Sprød og harmonisk med noter af orangeskal, korianderfrø og kardemomme. Serveringsforslag: En oplagt gin til G&Ts. Maison Ferrand foreslår 1 del Citadelle til 3 dele tonic og en garnish af frisk citronskal, helst serveret med et fad østers fra Charente… Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter. Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.
39 DKK

Dodd's Genuine London Dry Gin

Dodd´s Gin produceres i Bermondsey i London og er en innovativ og nyskabende gin både i sit udtryk og produktionen. Dele af ginen produceres i ”Christina”, som er destilleriets 140 liters kobber alembic destillationsapparat. De mere elegante botaniske urter destilleres i et kold vakuum destilleringsapparat, som de kalder ”Little Albion”. Udover de mere klassiske ingredienser som enebær, angelicarod og citron skal indeholder Dodd´s også røde hindbær blade og byhonning fra bybier i London. Fraset honningen er alle ingredienser i Dodd´s Gin økologiske. Type: Gin Land: England Flaskestørrelse: 50 cl. Alkoholprocent: 49%
349 DKK

Garnish Island Gin

Garnish Island Gin Alk. 46% Indhold 70cl Land Irland West Cork Distillers
275 DKK

Boatyard Double Gin

Bag denne irske gin på 46% står den tidligere COO, for London Distillery, Joe McGirr, som blandt andet laver Kew & Dodd’s gin. Ginnen er baseret på maltet hvede alkohol og champagne gær som de selv producerer. Alkoholen er derefter destilleret 2 gange med enebær samt ingredienser som Angelika rod, Orris, Rå-lakrids, Moseporse, samt ”grains of paradise” (som minder om en pebret ingefær). Ingredienserne brugt i denne gin er alle økologiske. Ingredienserne infuseres i 96% alkohol før den destilleres igen for derved at få kontakt med enebær 2 gange. Deraf navnet ”Double Gin” Den højere alkohol procent, giver et helt anderledes udtryk og er sød og tør på samme tid. De krydrede ingredienser bliver mere udtalte, mens frugten bliver endnu mere frisk. Ginnen vil tiltale folk der har hang til det tørre klassiske udtryk såsom Plymouth Navy Strenght eller Geranium 55%. Den vil helt klart stå ud blandt de højere procenter med dens utrolige friskhed og fylde. Noter Boatyard Double gin er en fremragende økologisk gin (mangler certificering) med fokus på enebær. Kraftig fylde samt en smule lakrids og citrus bagerst på tungen. Frugten bliver meget fremtrædende med tonic og en skive pink grapefrugt.
399 DKK

Dansk Malt Gin

Næstved Bryghus er et moderne mikrobryggeri, som er placeret på havnen i Næstved. Herfra startede produktionen af håndbrygget øl tilbage i 2014 med udgangspunkt i at brygge kvalitetsøl fra bunden med de bedste råvarer. Næstved Bryghus brygger i dag 13 øl og har således en komplet ølserie. Næstved Bryghus producerer udover øl også Malt Gin og Øl Snaps. Næstved Bryghus brygger også ASK øllene, som forhandles af Interflora butikkerne i Danmark. Lige siden den spæde start i 2014 har brygningen været styret af den tyske brygmester Alexander Fritz. Først laver vi en kraftig, mørk øl, baseret på ristede malte. Øllet, bliver destilleret på Nordisk Brænderi og tilføres enebær og en lang række naturlige urter, høstet i Thy Nationalpark. Herefter trækkes smagen ud i flere uger og bagefter destilleres udtrækket igen til den færdige gin. Resultatet er en usædvanlig og særdeles velsmagende gin. I duften fornemmer man de mange forskellige aromaer fra de vilde urter og planter. En indsmigrende duft, der lover en stor oplevelse. Smagen har en flot balance mellem det florale og det rustikke fra enebær og øl. De mange smagsindtryk frigives langsomt, som en rejse gennem en forårshave med alle blomster i flor. Eftersmagen domineres af en diskret enebær og en mere rå smag fra den mørke øl. Den bør nydes helt ren, så man kan få alle nuancer med i den komplekse smag. Selvfølgelig er den også egnet til en Gin & Tonic. Vi vil anbefale en italiensk Botanical Tonic, der både passer til og samtidig fremhæver den elegante ginsmag. Dansk Malt Gin leveres i en unik flaske, der er skabt ud fra soldaternes feltflasker i det 17. århundrede.
425 DKK

Manchester Traditional Gin

EN HYLDEST TIL "THE WORKING BEE'S" Det er logoet på denne gin. Det er et tribute til byen som de bor i, hvis logo siden industrialiseringen har været the working bee og netop industrialiseringen kickstartede gins popularitet, da den pludselig blev den billigst producerede alkohol på markedet. Det var også i denne periode at London Dry Gin kom til verden. Destilleret blev startet af et par, der mødte hinanden på en bar. Her bød manden damen på en drink, som valgte en gin og tonic. Nu er Manchester Distillery’s ånd i et rum i centrum af byen, hvor hver flaske er håndlavet og destilleret i små partier … og når vi siger små partier, mener vi det virklig. Der bliver faktisk kun destilleret små 500 flasker pr. batch Manchester Signature Gin Fantastisk blød Gin med en forfriskende citrussmag, der anerkender den store nordlige kærlighed for mælkebøtte og burre. Den indeholder i alt 12 botanicals herunder; enebær, koriander, mandel, mælkebøtte og burrerod. Den dufter af en god rund citrus note med en klassisk enebær undertone. Og når man smager den vil man blive ramt af en umiddelbar citrus og enebær smag, der udvikler sig til en pebret og jordet dyb smag understøttet af mælkebøtte og burre. Og så har den en blød cremet finish der svøber smagspaletten med hvad der bedst kan beskrives som et nøddekys!
475 DKK

Vørding's Gin

CEDERTRÆ INFUSERET GIN Mød Vørding, født og opvokset i Amsterdam med en kærlighed til gin og en passion for perfektion. Efter en lang tradition for at drikke gin begyndte han at søge efter sin egen perfekte opskrift. Med noter af appelsin, enebær, kanel og den lette røgfyldte og rige smag af ristet cedertræ giver det ginen sin karakteristiske karakter. Vørdings er resultatet af en silkeblød hollandsk gin, grundlagt i Amsterdam og stolt destilleret i Schiedam. Den perfekte gin i en gin og tonic eller lige i dit glas med et par isterninger og en lille skive appelsin. Men hvad med de ristede cedertræflis? De er stadig hakket og ristet i hånden i Vørdings eget køkken.
550 DKK

Bobby's Schiedam Dry Gin

Hollandsk gin med et asasiatisk twist Bobby’s Schiedam Dry Gin er opkaldet efter ejerens bedstefar Jacobus Alfons, blandt venner og familie kendt som “Bob” eller “Bobby”. Bedstefaren migrerede til Holland fra Indonesien. Bobby elskede hollandsk genever, men savnede smagen af hjemlandet. Han begyndte at infuse sin genever med velkendte indonesiske krydderier og urter. Ubevidst skabte han sin egen gin, og lagde grunden til Bobby’s Schiedam Dry Gin. Barnebarnet fandt Bobby’s opskrift på en genever, som han ændrede til en gin. Det tog dem næsten 2 år at lave ginnen. Bobby’s Schiedam Dry Gin er lavet på 8 botanicals, alle separat destilleret. Ingen tilsætningsstoffer, sukkerarter eller ekstraktioner. Simpelthen ren smag. Et frisk pus på en tidløs klassiker.
399 DKK

Barr Hill Gin

Forestil dig et sted, hvor landbrugsjord møder skov, og folk bor ved landet. Hvor dybe skovarme smelter sammen med vildblomster i sollys. Det er deres inspiration og hjertet i deres opmærksomme tilgang til destillering. Deres destilleri ligger i Caledonia County, Vermont og inspireret af udsigten over Barr Hill Nature Preserve. Caledonia Spirits blev grundlagt på en vision om at støtte lokalt landbrug ved at anvende lokale råvare i Barr Hill. De bruger ren spiritus lavet på korn, som et lærred til at tydeliggøre kombinationen af enebær og rå nordlig honning. Den rå honning er tilføjet lige før aftapning, og giver ginnen unikke blomstrekvaliteter, der varierer fra sæson til sæson og udvalg af blomster. BARR HILL GIN Når den perfekte kombination mødes sker der magiske ting Næsen: Dejlig og kraftig duft af honning med lækre florale noter. Munden: Først kommer den dejlige søde smag af honning, som fylder munden med en rig og fed sødme. Langsomt men sikkert træder enebærrene frem og giver en klar og frisk smag. Kombinationen af sødme og de kraftige enebærnoter er helt fantastisk og meget velproportioneret. Finish: Honningen kommer stærkt tilbage her med en lækker og dyb floral sødme. Den slutter af dejlig varm fra alkoholen.
650 DKK

Blind Tiger Imperial Secrets Gin

De er kendt som “Bonnie & Clyde af den belgiske spiritus industri “, men vær sikker på: Det eneste Sophie Gheysens & Thomas Baert vil pege mod dig, er et glas af deres elskede Blind Tiger gin. Henvisningen til det farverige par Bonnie og Clyde kommer fra deres første batch som de lancerede på detn blomstrende belgiske gin marked: den første udgave af Bonnie & Clyde, som kun var på 500 enheder i 2014, har siden nået en mystisk status som en af de mest efterspurgte spiritus i Belgien. Efter den lovende start har Thomas & Sophie set forventninger i øjet – og overgået dem. Efter deres første Bonnie & Clyde udgav de to Blind Tiger gins (Piper Cubeba og Imperial Secrets)
400 DKK

Distillerie de Paris Bal Air Gin

FRA EN BAGGÅRD I PARIS Skjult på en gård i Paris ligger Frankrigs mest innovative destilleri, Distillerie de Paris. Men i stedet for at råbe fra hustagene lader dette lille hold af maverick Ginsmiths gin’en gøre alt arbejdet! Ejerne af Distillerie de Paris, Nicolas og Sébastien Julhès begyndte deres (på dette tidspunkt ubevidste) uddannelse i forgæringen og smagsudvikling af ??deres forældres forretning, et lokalt bageri. Disse tidlige år viste sig at være al den inspiration duoen havde brug for, for at finde en karriere i gastronomi og de blev med i familiens venture, der hjalp det til at vokse til en chokoladefabrik, en købmand, en vinbutik med mere. Som familie ønskede de ikke at etablere sig i de typiske spiritusområder som Cognac eller Calvados-regionerne, de var mest inspireret af den mere amerikanske håndværksdestillerende idé om hurtig innovation og kontinuerlig udvikling. De satte besluttede med det samme at de skulle til at forny, ikke efterligne. Med ingen historie om destillering i hovedstaden var det at få lov til at destillere en lang proces. Det tog ikke mindre end fem års politisk rystelse, formfyldning og gummistempel. Efter at have etableret et godt samarbejdsforhold med den tyske Holstein, bestilte de en batch på 400 l. I slutningen af ??2014 var Distillerie de Paris stadig den første til at blive licenseret i hovedstaden i godt over hundrede år, og i 2015 begyndte produktionen alvorligt. BEL AIR Skabt ud fra Distillerie de Paris’ samarbejde med Domaine de Bel Air, er denne gin lavet med botanicals fra Réunion, en lille vulkansk ø beliggende i det Indiske Ocean. Den indeholder både eksotiske frugter såsom, ananas og passionsfrugt og søde krydderier og blomster; vetiver (rod fra græsart), vilde orkidéer og kanel
550 DKK