Filters
Søg

Gin

Sorter efter
Vis per side

Villa Ascenti Gin

KLASSISK, FRISK OG NYTÆNKENDE

Resultatet er en perfekt balance mellem pikant enebær, den friske smag af mynte og timian og sødmen fra Moscato-druerne. Ginen destilleres til 41% for at forstærke ingrediensernes frugtrigdom og friskhed.

Fremstilling
Villa Ascenti Gin er en italiensk gin lavet på hjemmedyrkede urter fra det maleriske Piemonte, hvor destilleriet Santa Vittoria ligger. Ginen er lavet på frisk mynte, timian og Moscato-druer og har derfor en utrolig blød og frisk smag. Lorenzo Rosso, som er Master Distiller hos producenten, arbejder tæt med bønderne i Piemonte for at udvælge ingredienserne til denne gin. For at sikre at den friske smag bevares destilleres de friske urter inden for en time efter høsten.

Om Producenten
Distilleria Santa Vittoria ligger i Piemonte og her laves Villa Ascenti Gin på lokale ingredienser og ekspertise. De lokale ingredienser inkluderer Moscato-druer, frisk mynte og timian.

SMAGSNOTER
Enebær, mynte, timian

ALKOHOL OG INDHOLD
41 % / 70 cl

LAND
Italien

PRODUCENT
Villa Ascenti
399 DKK

That Boutique-y Gin Spit-Roasted Pineapple

Populært i 1920'erne, men sidenhen glemt. Nu er ananas gin tilbage med et 21. århundredes twist.

Hele ananas bliver brændt på et spyd med demerara sukker, indtil en smuk karamellisering opstår. Ananassen er derefter kombineret med en kraftig og lys gin. Resultatet skaber nye højder af ??dekadence og attitude, som skal smages før man forstår det.

Saftig ananas, med et strejf af bitterhed og let karamel. En smagfuld harmoni med en smuk blanding af sød og sur ananas, samt sød karamel.

Perfekt servering, sammen med Goslings Ginger beer og limefrugt.

Type: Gin
Land: England
Flaskestørrelse: 70 cl.
Alkoholprocent: 46%
349 DKK

That Boutique-y Gin Swedish Rose

Et samarbejde mellem Hernö Distillery, Sverige og That Boutique-y Gin Company, blev til verdens bedste London Dry gin, da International Wine & Spirit Competition (IWSC) tildelte den London Dry Gin Trophy 2017.

Dette re-make af den klassiske Swedish Excellence gin inkluderer subtile antydninger af friske rosenblade og hvor spiritussen er lagret i enebærtønder. En lys og kompleks gin, med en sød struktur.

En buket roser og fyrretræs-honning toner frem fra glasset, sammen med en luksuriøs, silkeblød struktur. ”Turkish delight”, enebær gelé, friske bær og til sidst frisk hakket sort peber.

Type: Gin
Land: England
Flaskestørrelse: 50 cl.
Alkoholprocent: 46,2%
399 DKK

That Boutique-Y Gin. Pear Pie

Produceret eksklusivt til Danmark, og i samarbejde med spiritus og vin-distributionsfirmaet Sprit & Co, er Pear Pie Gin produceret som en sød og frugtagtig gin. Den er lavet med klassiske gin noter, der er forbundet med rige noter af pære og et drys af krydderier.

Smøragtig créme brûlée med et dekadent skum af krydderier. En luksuriøs struktur, som flydende silke, med en lys og sød frugtighed fra pære. Blide noter af blomst suppleres med et strejf af bark, kanelkager, og de mere klassiske gin-smage.

Den danner vidunderligt par med chokolade, men er også skøn med Gosling Ginger Beer til en sprød, forfriskende drink.

Type: Gin
Land: England, (lavet til Danmark)
Flaskestørrelse: 50 cl.
Alkoholprocent: 46%
349 DKK

Purity Gin 34 Organic Nordic Dry Gin

ProduktetPurity Arctic London Dry Organic Gin 34 er en super spængende gin fra Purity, producenten af verdens bedst smagende vodka. Lavet på en base af Purity 34 Vodka, der er destilleret først i en kobberkedel og derefter i to 8 rums "multilayer" kontinuerlige kobberkedler. Det gør man to gange og opnår derfor 34 destillationer. Puritys vodka smager bedre end andre vodkaer fordi man bruger både hvede og byg til brug i gæringen, fordi man bruger enormt mineralrigt svensk vand og kun det bedste økologiske korn. Derudover fordi man bruger en langsommere destillationprocess, som giver bedre kvalitet. Kun med den bedste base, altså den bedste vodka i verden laver man Purity Organic London Dry Gin. Ginnen er nordisk inspireret og er "Wild by Nature". Med sin florale tone, citrus og udprægede enebær er den unik skandinavisk og fanger den skandiviske kultur i en flaske. Ginnen lavet med forskellige lokale bær, som giver en dejlig frugtig note. Går godt sammen med Fever-Tree Indian Tonic.
299 DKK

Brewdog Distillery Zealots Heart Gin

Zealots Heart Gin 44% En proprietær gin lavet fra bunden i vores unikke tre-boble kobberkedel. Den ekstreme kontakt med kobber leverer kompromisløs karakter og smag. Vi er fanatiske over vores botanik; citrus, peber og krydderi. Kun de værdige er valgt. Men i sidste ende er det enebær, vi har tillid til. Det bankende hjerte i gin er fremstillet af fanatikere til fanatikere. Ingredienser: enebær, koriander, angelica rod, orris rod, thai citrongræs, grapefrugt skræl, lavendel blomst, alt krydderi, goji bær, mjødurt, citronskal, lime skræl, muskatblomme, kaffir lime blade, szechuan peberkorn, sansho peberkorn og paradis korn .
399 DKK

Brewdog Distillery. LoneWolf CloudyLemon

LoneWolf Cloudy Lemon Gin 40% LoneWolf Cloudy Lemon er en uklar gin med smag af citrus. Lageret i frisk siciliansk citronskal i syv dage, før den frigives. Ingredienser: skotsk fyrretræ, toscanske enebær, grapefrugtskal, citronskal, pink peberkorn, orris rod, kvan, muskatblomme, kardemomme, citrongræs, kaffir lime, mandler, koriander og lavendel.
399 DKK

Red Door Highland Gin

Med et udvalg af urter inspireret af Skotlands bjerge, dale og savtakkede kyster, er Red Door præcis den slags gin, man kunne forvente fra håndværksdestilleriet, Benromach.
Navnet er en reference til destilleriets karakteristiske røde dør, bag hvilken man finder den lille pot still ”Peggy”, hvor ginnen destilleres.
Blandt botanicalsne er enebær, rønnebær, pomerans, koriander og havtorn, og Red Door er tappet ved 45% alkohol for at give en mere intens smagsoplevelse.

Farve:
Klar

Duft:
Duften er citruspræget med florale lyngnoter og frisk enebær.

Smagsnoter:
Friske og syrlige noter af appelsin og havtorn med en klingende sprød enebærbaggrund.

Serveringsforslag:
Benromach anbefaler selv en gin & tonic i forholdet 1:2, pyntet med enten grapefrugt eller hindbær.

Benromach er grundlagt i år 1898 og var et af de destillerier som måtte lukke i 1983, hvor der blev drukket meget lidt whisky og industrien haltede. Men lykkeligvis genopstartede Benromach produktionen i 1998, som (indtil videre) det eneste af de mange savnede destillerier som slukkede kedlerne i det skæbnesvangre år. Det var den uafhængige aftapper, Gordon & MacPhail som vækkede Benromach til live. I 1993 købte de hvad der var tilbage af destilleriet (et par washbacks og de tomme bygninger) og brugte derefter de næste 5 år på at renovere og installere nyt udstyr. Gordon & MacPhail er kendt for at have kæmpemæssige mængder af gammel whisky, som firmaet har købt gennem årene, og de var således unikt stillede til at kigge deres ”flydende bibliotek” igennem og spore sig ind på den stil, som Benromach havde haft før lukningen. Det nye destilleri blev så designet, så det bedst muligt kunne ramme den gamle stil, og man har sågar installeret en malt-kværn som er bygget i 1913! Især mente man, at et hint af røg var yderst vigtigt. Sådan smagte Speyside-whisky i gamle dage, for før 1960’erne maltede de fleste destillerier selv, og her brugte man altså både kul og tørv. Deres standard malt peates til 10-12 ppm, men de laver også en lille smule whisky med en væsentlig kraftigere røg.

Benromach er essensen af et håndværks-destilleri. Det er hands-on, hele vejen igennem, og nok det mindste destilleri i speyside. Kun 2 mand er involveret i produktionen! Der er ingen termometre eller trykmålere på deres pot-stills – man sikrer at tingene kører som de skal med ”sound, touch and sight”. Det er gammeldags, men det er fantastisk godt. Benromach har sat barren urimeligt højt for deres konkurrenter i Speyside.
299 DKK

Citadelle 5 cl

Citadelle Gin er noget så usædvanligt som en gin fra Cognac-området. I cognac-reglementet står det skrevet, at man ikke må destillere i perioden mellem april og oktober. Overhovedet ved Maison Ferrand, Alexandre Gabriel, arbejdede længe på at få lov at udnytte denne stilstandstid til at producere gin, og i 1996 gav komitéen efter og ginnen Citadelle blev født, opkaldt efter en fæstning ved Dunkerque hvor der i gamle dage blev produceret genever. OBS: 5 cl Farve: Klar Duft: Superfrisk og elegant duft af enebær, violer og citron. Smagsnoter: Sprød og harmonisk med noter af orangeskal, korianderfrø og kardemomme. Serveringsforslag: En oplagt gin til G&Ts. Maison Ferrand foreslår 1 del Citadelle til 3 dele tonic og en garnish af frisk citronskal, helst serveret med et fad østers fra Charente… Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter. Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.
39 DKK

Dodd's Genuine London Dry Gin

Dodd´s Gin produceres i Bermondsey i London og er en innovativ og nyskabende gin både i sit udtryk og produktionen. Dele af ginen produceres i ”Christina”, som er destilleriets 140 liters kobber alembic destillationsapparat. De mere elegante botaniske urter destilleres i et kold vakuum destilleringsapparat, som de kalder ”Little Albion”. Udover de mere klassiske ingredienser som enebær, angelicarod og citron skal indeholder Dodd´s også røde hindbær blade og byhonning fra bybier i London. Fraset honningen er alle ingredienser i Dodd´s Gin økologiske. Type: Gin Land: England Flaskestørrelse: 50 cl. Alkoholprocent: 49%
349 DKK

Boatyard Double Gin

Bag denne irske gin på 46% står den tidligere COO, for London Distillery, Joe McGirr, som blandt andet laver Kew & Dodd’s gin. Ginnen er baseret på maltet hvede alkohol og champagne gær som de selv producerer. Alkoholen er derefter destilleret 2 gange med enebær samt ingredienser som Angelika rod, Orris, Rå-lakrids, Moseporse, samt ”grains of paradise” (som minder om en pebret ingefær). Ingredienserne brugt i denne gin er alle økologiske. Ingredienserne infuseres i 96% alkohol før den destilleres igen for derved at få kontakt med enebær 2 gange. Deraf navnet ”Double Gin” Den højere alkohol procent, giver et helt anderledes udtryk og er sød og tør på samme tid. De krydrede ingredienser bliver mere udtalte, mens frugten bliver endnu mere frisk. Ginnen vil tiltale folk der har hang til det tørre klassiske udtryk såsom Plymouth Navy Strenght eller Geranium 55%. Den vil helt klart stå ud blandt de højere procenter med dens utrolige friskhed og fylde. Noter Boatyard Double gin er en fremragende økologisk gin (mangler certificering) med fokus på enebær. Kraftig fylde samt en smule lakrids og citrus bagerst på tungen. Frugten bliver meget fremtrædende med tonic og en skive pink grapefrugt.
399 DKK