Filters
Søg

Elmelund Chocolatier

Sorter efter
Vis per side

Elmelund Single Origin, 200g - São Tomé 66%

Elmelund Single Origin, 200g - São Tomé 66% Mørk Chokolade

Knapper af mørk chokolade med perfekt balanceret syrlighed, intens kakaobitterhed og noter af frisk frugt citrus, nødder og krydderier. Denne chokolade er desuden en del af Single Origin serien.

Område: São Tomé Bønne: Amelonado (Forastero)

"Øen i verdens centrum"
São Tomé er en lille vulkanø i Guineabugtenud fra Afrikas vestkyst. Den eksotiske ø består af basalt og er særdeles frodig. Klimaet, jordforhold- ende og placeringen ved ækvator gør São Tomé til det ideelle sted at dyrke kakao. Kakaotræerne blev indført i 1800-tallet fra Amazonas, men har grundet de specielle vejrforhold fundet sin egen unikke smagsvariant, som giver kakaoen dens særegenhed. Den lille produktion gør varianten eksklusiv og eftertragtet. Noter af frugt, nødder og krydderier giver kakaobønnen en fantastisk smagsprofil, der skaber et stykke økologisk chokolade i verdensklasse. Ved at købe denne chokolade støtter du mere end 2400 familiedrevne kakaofarmere på São Tomé, som er gået sammen i kooperativer. Derved sikres de uddannelse, videndeling og sikkerhed for at deres kakaobønner, som er en af øens aller- vigtigste eksportvarer, kan sælges til en fair pris.

Temperering:
Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 55 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned på en arbejdstemperatur på cirka 32°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.

Nettovægt: 200g
80 DKK

Elmelund Single origin, 200g - Peru 41%

Elmelund Single origin, 200g - Peru 41% Mælkechokolade

Knapper af intens mælkechokolade med dybde, varme og sødmen, samt klare noter af frugt og citrus. Denne chokolade er desuden en del af Single Origin serien.

Område: Cusco Bønne: Chuncho (Trinitario)

"Kakaoens Mekka"
Perus varme og fugtige klima er ideelt til dyrkning af kakao i fineste kvalitet og peruvianerne er i verdenseliten, når det kommer til dyrkningen. De peruvianske kakaofarmere er gået sammen i kooperativer omkring økologisk og bæredygtig kakaodyrkning. Farmerne her er specialister og uddanner sig løbende i planteavl, fermentering, tørring og kvalitetskontrol. Leverandøraftaler sikrer kooperativerne gode arbejdsvilkår og fair priser samt programmer med skolepligt for børn og projekter der støtter kvinder. De økologiske kakaobønner Chuncho, som bliver brugt til at producere denne chokolade, stammer fra Cusco-regionen, som var centrum for Inkariget. Peruvianerne krydspoder kakaoplanter for at forfine smagen og for at kakaoplanten opnår bedre forsvar mod sygdomme. Chuncho er en variation af Trinitario-kakaobønner. Den eksklusive kakaovariant kombineret med den lokale ekspertise indenfor fermentering resulterer i en utrolig velkomponeret chokolade med en frugtig undertone.

Temperering:
Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 45 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned til en arbejdstemperatur på cirka 30°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.

Nettovægt: 200g
80 DKK

Elmelund Single Origin, 200g - Peru 70%

Elmelund Single Origin, 200g - Peru 70% Mørk Chokolade

Knapper af kraftig mørk chokolade med frugtige noter og uden bitterhed. Denne chokolade er desuden en del af Single Origin serien.

Område: Cusco Bønne: Chuncho (Trinitario)

"Kakaoens Mekka"
Perus varme og fugtige klima er ideelt til dyrkning af kakao i fineste kvalitet og peruvianerne er i verdenseliten, når det kommer til dyrkningen. De peruvianske kakaofarmere er gået sammen i kooperativer omkring økologisk og bæredygtig kakaodyrkning. Farmerne her er specialister og uddanner sig løbende i planteavl, fermentering, tørring og kvalitetskontrol. Leverandøraftaler sikrer kooperativerne gode arbejdsvilkår og fair priser samt programmer med skolepligt for børn og projekter der støtter kvinder. De økologiske kakaobønner Chuncho, som bliver brugt til at producere denne chokolade, stammer fra Cusco-regionen, som var centrum for Inkariget. Peruvianerne krydspoder kakaoplanter for at forfine smagen og for at kakaoplanten opnår bedre forsvar mod sygdomme. Chuncho er en variation af Trinitario-kakaobønner. Den eksklusive kakaovariant kombineret med den lokale ekspertise indenfor fermentering resulterer i en utrolig velkomponeret chokolade med en frugtig undertone.

Temperering:
Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 50 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned til en arbejdstemperatur på cirka 32°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.

Nettovægt: 200g
80 DKK

Elmelund Single origin, 200g - Peru 38%

Elmelund Single origin, 200g - Peru 38% Hvid Chokolade

Knapper af blid, cremet og fyldig hvid chokolade med tydelige noter af vanilje. Denne chokolade er desuden en del af Single Origin serien.

Område: Cusco Bønne: Chuncho (Trinitario)

"Kakaoens Mekka"
Perus varme og fugtige klima er ideelt til dyrkning af kakao i fineste kvalitet og peruvianerne er i verdenseliten, når det kommer til dyrkningen. De peruvianske kakaofarmere er gået sammen i kooperativer omkring økologisk og bæredygtig kakaodyrkning. Farmerne her er specialister og uddanner sig løbende i planteavl, fermentering, tørring og kvalitetskontrol. Leverandøraftaler sikrer kooperativerne gode arbejdsvilkår og fair priser samt programmer med skolepligt for børn og projekter der støtter kvinder. De økologiske kakaobønner Chuncho, som bliver brugt til at producere denne chokolade, stammer fra Cusco-regionen, som var centrum for Inkariget. Peruvianerne krydspoder kakaoplanter for at forfine smagen og for at kakaoplanten opnår bedre forsvar mod sygdomme. Chuncho er en variation af Trinitario-kakaobønner. Den eksklusive kakaovariant kombineret med den lokale ekspertise indenfor fermentering resulterer i en utrolig velkomponeret chokolade med en frugtig undertone.

Temperering:
Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 45 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned til en arbejdstemperatur på cirka 29°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.

Nettovægt: 200g
80 DKK

Elmelund Single Origin, 200g - Ecuador 80%

Elmelund Single Origin
200g - Ecuador 80% Mørk Chokolade

Knapper af kraftig mørk chokolade med noter af citrus og nødder samt aroma af roser og jasmin. Denne chokolade er desuden en del af Single Origin serien.

Område: Rio Bamba Bønne: Nacional (Forastero)

"Ækvator"
Ecuador ligger i Sydamerika inden for det smalle bælte omkring ækvator, hvor det er muligt at dyrke kakao. Ecuador er præget af dramatisk geografi med lavland, Andesbjergene, vulkaner og Amazonas og en dramatisk historie med invasion af først inkaerne og siden de spanske ”conquistadores”. Ved at købe denne chokolade støtter du mange små familiedrevne kakaofarme i Ecuador. Farmerne er gået sammen i kooperativer, som sikrer videndeling, uddannelse og giver farmerne en sikkerhed for at kunne sælge deres kakaobønner til en fair pris. Ecuador har kakaotræer med gyldne frugter. Kakaobønnen Nacional findes nemlig kun i Ecuador og er landets stolthed. Denne chokolade er desuden helt unik, da den ikke er tilsat kakaosmør. Kakaosmør udelades, så kakaobønnens frugt- og blomsteragtige smag for alvor bringes frem og forfines. Bønnen har noter af citrus og nødder samt en blomsterrig aroma af roser og jasmin. Her har du en chokolade, som er højt eftertragtet af professionelle Chocolatiers overalt i verden.

Temperering:
Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 55 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned på en arbejdstemperatur på cirka 32°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.

Nettovægt: 200g
80 DKK

Elmelund Hasselnødnougat

Nougat med kraft og fylde. Lavet af hasselnødder, der er dyrket i det fantastiske klima ved Sortehavets kyster. Nødderne er ristet mørke for at give den stærke, kraftfulde smag, der kendetegner denne nougat. Og som derfor danner fin kontrast til den blide økologiske marcipan.

Nettovægt: 150g
50 DKK