Filters
Søg

Cognac

Sorter efter
Vis per side

Chabanneau X.O

GAVEKARTON CHABANNEAU X.O 70cl. Camus-familien har været cognac-producenter siden 1863 - og ekspertisen samt ”hemmeligheden” der indgår i at ”blande” cognac, er gennem fem generationer gået i arv fra far til søn. Huset Camus er stadig familieejet. I dag står Cyril Camus i spidsen. Man kan nøgternt vurdere hver enkelt cognac-producent på deres ekspertise i at ”blande” cognac, da denne ekspertise kun er noget, de enkelte producenter kan opnå gennem generationer og atter generationers erfaringer, og her står Camus stærkt. Som Jean-Paul Camus siger: ”Alt hvad man behøver er en oldefar, en farfar og en far - der har viet hele sit liv til at producere cognac”.
499 DKK

Roullet VSOP Cognac

Generelt om Roullet Cognac Historien om Roullet ?ognac huset starter tilbage i 1700-tallet, et sted kaldet Le Goulet, i landsbyen Foussignac, som er beliggende nord for Jarnac i Cognac-regionen. Dette er stedet, hvor Roullet familien ejede vinmarker fra 1772, og hvor Paul Frédéric Roullet grundlagde cognac-huset i 1780. I næsten 250 år har familiens efterkommere og kældermestre skabt store spiritusoplevelser under Roullet-varemærket, samt videregivet deres erfaringer fra århundrede gamle traditioner, som er gået i arv fra generation til generation. I dag holder Mathias Paul Roullet (niende generation i familien) et vågent øje med Roullet Cognac huset og viderefører familiens traditioner. Virksomheden råder over mere end 200 hektar vinmarker, hvoraf størstedelen (ca. 140 ha) er placeret i Fins Bois, det historiske hjemland for Roullet - Foussignac og Migron. Omkring 30 hektar er beliggende i hjertet af Grande Champagne i Saint-Preuil og Segonzac. De har desuden også vinmarker beliggende i Maleville, Grande Champagne (18 hektar), og i Sainte-Lheurine, Petite Champagne (16 hektar). Kun ”eau-de-vie” destilleret af druer fra familiens marker bruges til Roullet Cognac. Destillationen foregår i to små alambics (15 og 18 hl), som ifølge traditionen er håndlavet i kobber. Kun cognac af høj kvalitet, XO og HERITAGE (modnet i mindst 15 år) samt RESERVE DE FAMILLE (ældre end 40 år), er modnet på familiens ejendom. Familien benytter sig af fransk egetræ fra Limousin og lagingen sker i fugtige kældre, som stammer helt tilbage fra Henry IVs tid. Fornyelig lancerede familien en V.S.O.P aftapning som noget helt nyt i Roullet-serien. Ifølge AOC-lovgivningen for markedsføring af cognac må man kun påføre ”VSOP” på flaskens etikette, hvis spiritussen har tilbragt minimum 4 år i egetræsfade. Denne V.S.O.P Cognac er dog intet mindre end 6 år gammel og holder derfor samme standard som mange X.O. aftapninger på markedet. Roullet ?ognac V.S.O.P har en dyb gylden farve med rav nuancer. En kompleks bouquet med aroma af citrus, fersken, træ og lyse lædernoter. Smagen er rund og velafbalanceret med silketanniner. En verdensklasse V.S.O.P. cognac!
499 DKK

Maxime Trijol Cognac Gaveæske

Historien starter i 1859 hvor familien Trijol installerer det første destilleringsapparat, og påbegynder produktionen af cognac i selve hjertet af Cognac-regionen. Fire generationer har efterfølgende haft ansvaret, og i et roligt, men sikkert tempo, er kapaciteten blevet udbygget gennem årene. Maxime Trijol producerer i dag "eaux-de-vie" på tyve Charente-stills, og er i dag regionens største familieejede producent. Langt det meste cognac sælges til de store aktører, men familien har valgt at sortere lidt i varerne, og tager selv de absolut bedste fade fra, som efterfølgende tappes under eget navn. Alle Cognac´er af meget høj kvalitet. Dette understreges bl.a. af de mange medaljer og udmærkelser Maxime Trijol har opnået igennem de seneste år.
495 DKK

Pasquinet Cognac XO

PASQUINET XO COGNAC En autentisk cognac som har ligget mange år i familiefirmaets kældre, hvor Pasquinet opbevarer sine ældste og mest skattede cognacs. Den traditionsrige Pasquinet XO er ren nydelse. SMAGSNOTER Kakao, cedertræ, kandiseret frugt ALKOHOL OG INDHOLD 40 % / 70 cl LAND Frankrig OMRÅDE Cognac PRODUCENT Pasquinet SERVERINGSTEMPERATUR 18-20°C HOLDBARHED EFTER ÅBNING Ubegrænset INTENS OG BEHAGELIG Pasquinet XO har en intens ravgul farve med mahognifarvede reflekser. En kompleks duft af kandiseret frugt, som abrikos og kirsebær, blandes med appelsin og kokosnød og afsluttes med delikate noter af nelliker, violer og sort peber. I munden opleves cognacen blød og afrundet med en harmonisk balance mellem aromatisk fylde og styrke. En intens smag af kandiseret frugt, kakao og cedertræ afsluttes af en udsøgt, behagelig og lang eftersmag. Pasquinet XO Cognac går rigtig godt i spænd med desserter, men kan så sandelig også nydes alene eller med en cigar. Serveringstemperatur: 18-20°C Fremstilling Den dobbelte destilleringsproces "Charentaise" blev skabt i det 18. århundrede og er specielt beregnet til fremstillingen af cognac. Når druemosten har gennemgået den alkoholiske gæring, bliver vinen destilleret ad to omgange i en kobberkedel. Herved opnås den destillerede "eau-de-vie", hvorfra "hjertet", som kaldes, "Bonne Chauffe", udtages og efter lagring bliver til det endelige produkt: Cognac. Som mange andre cognacproducenter blander Pasquinet cognac fra flere årgange for at opnå de bedste slutprodukter. At lave den rette blanding er en kunst og giver Pasquinet cognac dens unikke karakter og konstante kvalitet. Om Producenten Pasquinet-familiens ejendom, Domaine du Foucaudat, ligger i Juillac Le Coq, som hører under Grande Champagne appellationen. Familien betragter jorden som deres dyrebareste skat og hemmeligheden bag Pasquinets cognac er netop gemt i denne jords enestående egenskaber. Fire generationer har efterfulgt hinanden siden grundlæggelsen af firmaet og kunsten at lave cognac er gået i arv fra far til søn, siden grundlæggeren Jean Ricard i sin tid købte Domaine du Foucaudat. I dag er fjerde generation gået ind i firmaet.
349 DKK

Carlos i Brandy Imperial

CARLOS I IMPERIAL BRANDY 40% OSBORNE, JEREZ (70CL) Producenten Osborne blev grundlagt i 1772 af Thomas Osborne Mann, som slog sig ned i byen Puerto de Santa María. Ikke længe efter begyndte sherry produktionen og mere end 200 år senere laver Osborne stadig Sherry, men også masser af vin og spirtitus. Osborne er et af de ældste familie ejede vinproducenter i verden, med sherry årgange tilbage til 1772, emmer det af historie når man besøger dem. I 1973 køber man Montecillo fra 1874, Riojas 3. ældste vinhus. Senere kom også andre vinhuse til og man producerer også Carlos 1 brandy, samt Veterano brandy, Ampersand (&) Gin og slutteligt køber man i 2015 Nordés Gin fra Galicien, spaniens best sælgende premium gin.
595 DKK

Carlos i Brandy

CARLOS I BRANDY 40% OSBORNE, JEREZ (70CL) Producenten Osborne blev grundlagt i 1772 af Thomas Osborne Mann, som slog sig ned i byen Puerto de Santa María. Ikke længe efter begyndte sherry produktionen og mere end 200 år senere laver Osborne stadig Sherry, men også masser af vin og spirtitus. Osborne er et af de ældste familie ejede vinproducenter i verden, med sherry årgange tilbage til 1772, emmer det af historie når man besøger dem. I 1973 køber man Montecillo fra 1874, Riojas 3. ældste vinhus. Senere kom også andre vinhuse til og man producerer også Carlos 1 brandy, samt Veterano brandy, Ampersand (&) Gin og slutteligt køber man i 2015 Nordés Gin fra Galicien, spaniens best sælgende premium gin.
299 DKK

Deau Cognac Napoleon

Deau Napoleon er en udsøgt cognac, der udelukkende består af eaux-de-vie vin, taget fra den første crus af Cognac-regionen. Fint lagret på egetræsfade, har vores NAPOLEON Cognac lagres langsomt på egetræsfade indtil den opnår den nødvendige modenhed, der giver den en perfekt balance. Balancen giver en kompleks bouquet af tørrede frugter og rig krydret aroma, mens afslutningen er en lang dvælende nydelse med smag af lakrids! Kommentar Denne Napoleon Cognac er bedst tjent i et tulipanglas og helst ved stuetemperatur. Den lange og dvælende afslutning, er netop et af de øjeblikke, du gerne vil dele med andre nydere!
575 DKK

Deau Cognac V.S.O.P

D'EAU VSOP er en usædvanlig blanding af den første Crus i Cognac. Fløjlsagtig, glat og blomstret, har denne dejlige VSOP hvilede på fransk eg, før det har nået den nødvendige modenhed, der skal blandes til perfektion. Vores VSOP føder en moden cognac med en duftende buket af elegante blomstermotiver og rige læderagtige aroma.
399 DKK

Merlet Cognac 5cl

Gilles Merlet har skabt Merlet Cognac Brothers Blend sammen med sine to sønner, Pierre og Luc – og deraf navnet Brothers Blend. Den er sammensat af eau-de-vier, som alle er lagret minimum 4 år – nogle væsentligt ældre. Det meste kommer fra den cru, som hedder Fins Bois, mens en femtedel kommer fra den prestigefyldte Grand Champagne. Blandingen af Cognac af forskellige aldre betyder, at Brothers Blend har både den unge Cognacs vitalitet og energi og den gamle Cognacs kompleksitet og raffinement. OBS: 5 cl Farve: Gylden. Duft: Mange lag af abrikos, kvæde, hvide blomster, kanel og vanilje. Smagsnoter: Smagen er balanceret med fine noter af egetræ, fersken og abrikos. Serveringsforslag: Cognacen nydes rent, men kan også brillere i en Sazerac. Efter mange år som vindyrkere, installerer Firmin og Vivien Merlet den første alambic-kedel i 1850. Fra da af er de destillatører, som producerer Cognac-eau-de-vie til de store huse som for eksempel Hennessy. Det næste lange stykke tid bruger de på at dygtiggøre sig, mens de opererer ”behind the scenes”. Merlet er endnu ikke blevet et kendt brand, men i 1970’erne ramte Cognac-branchen en svær tid, og man besluttede at prøve noget nyt. Det var Gilles Merlet, der fik idéen at plante solbærbuske, og i 1983 kom den første Crème de Cassis de Saintonge. En bragende succes. ikke længe efter lancerede man en helt stribe forskellige frugtlikører, og brandet Merlet var født. I dag, med fem generationers ekspertise i bagagen og definitivt ude af de store huses skygge, laver Merlet både Cognac, likør, Pineau de Charentes og andet. Produkterne har vundet et utal af priser og medaljer, og Crème de Cassis de Saintonge er endda blevet en beskyttet betegnelse. Merlet arrangerer også den populære cocktailkonkurrence, Sidecar by Merlet, som afholdes i mere end tyve lande.
49 DKK

Pierre Ferrand Sel. des Anges

”Selection des Anges” betyder noget i retningen af ”englenes valg”. Her har vi i sandhed en cognac, som får englene til at synge, men ”Selection des Anges” bringer naturligvis også tankerne hen på den årlige fordampning, man i spiritusverdenen kalder ”englenes andel”. Og da denne cognac fra Pierre Ferrand er cirka 30 år gammel, når englene over Angeac at suge en ikke uanseelig mængde til sig over årene. En rent ud himmelsk digestif. Farve: Dyb mahogni. Duft: En bombastisk duft af jasmin, kaprifolie, karryurt og vaniljestænger. Smagsnoter: Koncentreret og intens. Valnødder i sirup, safran, cedertræ og ingefær. Serveringsforslag: Bør drikkes rent, siddende i din blødeste lænestol. Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter. Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.
1.250 DKK

Pierre Ferrand 1. Cru Reserve

Pierre Ferrands Réserve er en cirka 20 år gammel cognac lavet udelukkende på druer fra vinmarker i Angeac i hjertet af Grande Champagne. Her er de friske frugtnoter fra lillebroren, Ambre, forvandlet til tørret frugt og marmelader som får selskab af varme, toastede noter og et tydeligt præg af fransk eg. Dele af blendet er desuden lagret på fade, som tidligere har indeholdt Banyuls. Reserve ses ofte fremhævet som en perfekt ledsager til en god cigar. Farve: Brillant gylden. Duft: Tørrede hybenroser, grillet citron, abrikoskompot og smørkaramel. Smagsnoter: Fedmefuld og kraftig, men silkeblød og badet i honning, valnødder og diskrete lakridsnoter. Serveringsforslag: Bør drikkes rent, evt. som akkompagnement til en god cigar. Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter. Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.
649 DKK

Pierre Ferrand 1. Cru Ambre

Hos mange cognachuse er druerne fra markerne i området Grande Champagne forbeholdt de ældste og dyreste cognacer. Sådan forholder det sig ikke hos Pierre Ferrand, hvor selv de yngre modeller, som denne cirka 10 år gamle cognac, Ambre, er lavet udelukkende på druer fra Cognacs ”Premier Cru”. Resultatet er en blød og feminin cognac uden skarpe kanter, tætpakket med livlige frugtnoter og en diskret sødme. Farve: Ravgylden Duft: Flot aroma af roser, abrikos og vilde violer. Smagsnoter: Frisk, blød og elegant med noter af modne æbler, kokos og vanilje. Serveringsforslag: Serveres ren, men er også forrygende i cocktails. Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter. Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.
399 DKK

Ferrand Generations Cognac

Pierre Ferrand 10 Generations er en hyldest til de 10 generationer i Ferrand-familien, der har arbejdet med den ædle drik i Grande Champagne siden 1630. Cirka 20% af blendet er lagret på fade der tidligere har indeholdt Sauternes – Frankrigs måske mest berømte dessertvin. Dette giver cognacen en elegant sødme, som harmonerer skønt med poweren fra de 46% alkohol. Farve: Lys gylden. Duft: Ristede nødder, friske ferskner og lynghonning. Smagsnoter: Blød og rund med smag af abrikoser og en diskret honningagtig sødme. Serveringsforslag: Kan drikkes rent, som digestif efter et godt måltid, eller evt. i cocktails – prøv den i en Brandy Crusta! Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter. Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.
399 DKK

Paul Giraud Vieille Réserve 25 års 70 cl

Paul Giraud Vieille Réserve Cognac Først at bruge X.O. begrebet om Cognac i denne alder vidner om den seriøsitet der ligger bag alt, hvad Paul Giraud arbejder med. Denne Cognac kan gå hen og blive favoritten hos mere end én person. Smagsnoter Eksotisk frugt, honning, pære, abrikos Alkohol og indhold 40 % / 70 cl Land Frankrig Område Cognac Distrikt Grande Champagne Producent Paul Giraud Serveringstemperatur 17-18°C Holdbarhed efter åbning Ubegrænset Dyrkningsmetode Konventionel Lagringspotentiale 30+ år Fadlagring Ja Periode på fad (år) 25 Type af fad Eg Frugtig og blød Først at bruge X.O. begrebet om Cognac i denne alder vidner om den seriøsitet, der ligger bag alt hvad Paul Giraud arbejder med. Denne Cognac kan gå hen og blive favoritten hos mere end én person. Duften er sart og blød med gode sødlige toner. Smagen er super balanceret med god kraft og alligevel næsten blød som likør. Både smag og duft bærer stort præg af eksotiske frugter og honning, her er både pære og abrikos. Eftersmagen er et studie i balance og reflekterer flot de 25 års lagring. Serveringstemperatur: 17-18°C Fremstilling Druerne vinificeres til en vin med 8-10% alkohol, der derefter destilleres i to pot stills fra hhv 1950 og 1962. Traditionerne holdes i hævd her på stedet. Vinen dobbeltdestilleres, første gang ”sur lie”, på bundfaldet, for at give yderligere kompleksitet. En besværlig proces der kræver konstant overvågning. Cognacen lagres derefter på egetræsfade fremstillet af Limousin-eg ved fuld styrke. Der bruges ca. 30% nye fade hvert år. En del af filosofien hos Paul Giraud er, at man IKKE blander noget, heller ikke sin Cognac, derfor er de fleste produkter fra mandens hånd fra én enkelt årgang. Dette skrives ikke på etiket og beskrivelser, da det kræver speciel kontrol fra myndighederne, der vil forringe Girauds kontrol med hans Cognac. Smagsmæssigt gennemgår en Cognac fra Grande Champagne en udvikling med alderen i fadet. Når de er unge, er de mest florale, derefter gennemgår de en fase, hvor det er frugten, der er mest fremtrædende. Når Cognacen bliver meget gammel bliver frugt og blomst mere tilbagetrukne, og så oplever man mere krydderi i glasset. Om Producenten Paul Giraud er femte generation i kældrene i Cognac’s hjerte distrikt: Grande Champagne. Her kommer en perlerække af cognac fra enkeltårgange, passet og plejet af en familie, der brænder for deres håndværk. Alle Paul Giraud’s cognac er lagret betydelig længere end lovens minimumskrav. Dette nævnes dog ikke på etiketten, da det kræver en speciel kontrol fra myndighederne, der vil forringe Paul Giraud’s kontrol med hans cognac. Stilen er krydret med enorm balance og blødhed i eftersmagen, hvilket skyldes den kompromisløse behandling af produktet fra drue til færdig cognac.
699 DKK

Paul Giraud V.S.O.P 8 års 70 cl

Paul Giraud V.S.O.P. Cognac Jean Paul Giraud er en af de typer som virkelig brænder for sit håndværk. Han er passioneret til fingerspidserne. Stilen i husets færdige Cognac er meget traditionel for Grande Champagne. Alle Cognacs er lagret betydelig længere end lovens minimumskrav. Smagsnoter Blomster, abrikos, eksotisk frugt, honning Alkohol og indhold 40 % / 70 cl Land Frankrig Område Cognac Distrikt Grande Champagne Producent Paul Giraud Serveringstemperatur 17-18°C Holdbarhed efter åbning Ubegrænset Dyrkningsmetode Konventionel Lagringspotentiale 30+ år Fadlagring Ja Periode på fad (år) 8 Type af fad Eg Kraftfuld og kompleks En Cognac af flot kvalitet der viser noget af den kompleksitet, man kan opleve i ung Grande champagne. En frisk duft af orange blomst og frugt. Her er noter af tørret abrikos og lidt honning. Smagen er kraftfuld og meget fokuseret, igen med toner af tørret eksotisk frugt. En god mængde sødme fra fadlagringen står helt klart i smagsindtrykket, men er flot balanceret i den lange eftersmag. Serveringstemperatur: 17-18°C Fremstilling Druerne vinificeres til en vin med 8-10% alkohol, der derefter destilleres i to pot stills fra hhv 1950 og 1962. Traditionerne holdes i hævd her på stedet. Vinen dobbeltdestilleres, første gang ”sur lie”, på bundfaldet, for at give yderligere kompleksitet. En besværlig proces der kræver konstant overvågning. Cognacen lagres derefter på egetræsfade fremstillet af Limousin-eg ved fuld styrke. Der bruges ca. 30% nye fade hvert år. En del af filosofien hos Paul Giraud er, at man IKKE blander noget, heller ikke sin Cognac, derfor er de fleste produkter fra mandens hånd fra én enkelt årgang. Dette skrives ikke på etiket og beskrivelser, da det kræver speciel kontrol fra myndighederne, der vil forringe Girauds kontrol med hans Cognac. Smagsmæssigt gennemgår en Cognac fra Grande Champagne en udvikling med alderen i fadet. Når de er unge, er de mest florale, derefter gennemgår de en fase, hvor det er frugten, der er mest fremtrædende. Når Cognacen bliver meget gammel bliver frugt og blomst mere tilbagetrukne, og så oplever man mere krydderi i glasset. Om Producenten Paul Giraud er femte generation i kældrene i Cognac’s hjerte distrikt: Grande Champagne. Her kommer en perlerække af cognac fra enkeltårgange, passet og plejet af en familie, der brænder for deres håndværk. Alle Paul Giraud’s cognac er lagret betydelig længere end lovens minimumskrav. Dette nævnes dog ikke på etiketten, da det kræver en speciel kontrol fra myndighederne, der vil forringe Paul Giraud’s kontrol med hans cognac. Stilen er krydret med enorm balance og blødhed i eftersmagen, hvilket skyldes den kompromisløse behandling af produktet fra drue til færdig cognac.
439 DKK