Filters
Søg

Calvados - Eau de vie

Sorter efter
Vis per side

Berneroy Calvados V.S.O.P 70 cl

BERNEROY CALVADOS VSOP Varm og imødekommende Calvados med elegante noter af modne æbler, vanilje og et let egetræspræg. SMAGSNOTER Æble, vanilje, egetræ ALKOHOL OG INDHOLD 40 % / 70 cl LAND Frankrig OMRÅDE Øvrige PRODUCENT Berneroy SERVERINGSTEMPERATUR 15-25°C LAGRINGSPOTENTIALE 30+ år FADLAGRING Ja PERIODE PÅ FAD (ÅR) 4 TYPE AF FAD Fransk Eg LIFLIG OG FRUGTIG Berneroy Calvados VSOP er mørk gylden i glasset med næsten kobberfarvede reflekser. Duften er præget af efterårsæbler, vanilje og diskrete krydderier. I munden er den fyldig og kompleks med noter af modne æbler, vanilje og hints af eg. En frisk og flot afrundet Calvados med god længde i eftersmagen. Server Berneroy Calvados VSOP efter middagen, over is eller som ingrediens i en god cocktail. Serveringstemperatur: 15-25°C Fremstilling Æblerne til Berneroys Calvados høstes, når de er perfekt modne, som regel fra midten af september til slutningen af november afhængig af sorten. Herefter vaskes de friske æbler, moses og presses for at frembringe en frisk og aromatisk æblemost. Efterfølgende fermenteres (gæres) æblemosten under nøje kontrollerede forhold i minimum 4 uger ved hjælp af den naturlige gær, der sidder i æblernes skræl. Under gæringen omdannes sukkeret til alkohol, og sødmen fra mosten mindskes markant. Mosten gæres til en cider med ca. 6% alkohol. For at fremhæve ciderens livlige karakter og få en koncentreret cider destilleres cideren på antikke kobberkedler efter gæringen til en krystalklar eau-de-vie, som ifølge reglerne skal lagres på egetræsfade i minimum 2 år. Berneroy Calvados lagres udelukkende på ældre egetræsfade for at bevare den friske og aromatiske intensitet og sikre en diskret fadtone i det endelige produkt. I sin tid på fad udvikler den friske æblekarakter sig til komplekse aromaer af smør, vanilje, bagte æbler og lakrids. Berneroy Calvados VSOP lagres efter reglerne for VSOP i alt 4 år på egetræsfade, før den frigives til salg. Om Producenten I den historiske franske region Normandiet er der i mindst fem årtier blevet produceret Calvados. Hos Berneroy anvender master-blenderne gamle traditionelle og anerkendte metoder til at fremstille mange forskellige og frugtrige Calvados, der fanger essensen af lokalhistorien og traditionerne. Calvados skal efter AOC Calvados regler og traditioner gennemgå en enkelt destillering, der blandt andet er med til at sikre, at Calvados AOC adskiller sig fra lignende produkter fra AOC Calvados Pays d’Auge- og AOC Calvados Domfrontais-regionerne. Over 180 navngivne æbler er godkendt til fremstillingen af Calvados. De traditionelle æbler dyrkes på Normandiets frodige grønne marker.
210 DKK

Berneroy Calvados X.O 70 cl

BERNEROY CALVADOS XO Afrundet og intens med noter af bagte æbler, krydderier, vanilje, citrus og kanel. En Calvados af særdeles høj kvalitet fra toppen af hierarkiet. SMAGSNOTER Æble, smør, nødder ALKOHOL OG INDHOLD 40 % / 70 cl LAND Frankrig OMRÅDE Øvrige PRODUCENT Berneroy SERVERINGSTEMPERATUR 15-25°C LAGRINGSPOTENTIALE 30+ år FADLAGRING Ja PERIODE PÅ FAD (ÅR) 6 TYPE AF FAD Fransk Eg INTENS OG UDTRYKSFULD Berneroy Calvados XO er mørk gylden i glasset med dybe brunlige strøg. I duften mødes man af noter af flødekarameller, citrus og varme krydderier. Smagen er intens og kompleks med noter af bagte æbler, smør, nødder, diskrete noter af egetræ, lidt kanel og krydderier. En lang og vedvarende eftersmag vidner om komplet balance og høj kvalitet. Det er oplagt at nyde Berneroy Calvados XO, som den er i en stille stund eller over is. Serveringstemperatur: 15-25°C Fremstilling Æblerne til Berneroys Calvados høstes, når de er perfekt modne, som regel fra midten af september til slutningen af november afhængig af sorten. Herefter vaskes de friske æbler, moses og presses for at frembringe en frisk og aromatisk æblemost. Efterfølgende fermenteres (gæres) æblemosten under nøje kontrollerede forhold i minimum 4 uger ved hjælp af den naturlige gær, der sidder i æblernes skræl. Under gæringen omdannes sukkeret til alkohol, og sødmen fra mosten mindskes markant. Mosten gæres til en cider med ca. 6% alkohol. For at fremhæve ciderens livlige karakter og få en koncentreret cider destilleres cideren på antikke kobberkedler efter gæringen til en krystalklar eau-de-vie, som ifølge reglerne skal lagres på egetræsfade i minimum 2 år. Berneroy Calvados lagres udelukkende på ældre egetræsfade for at bevare den friske og aromatiske intensitet og sikre en diskret fadtone i det endelige produkt. I sin tid på fad udvikler den friske æblekarakter sig til komplekse aromaer af smør, vanilje, bagte æbler og lakrids. Berneroy Calvados XO er den ældste i rækken af Calvados fra Berneroy og er efter reglerne for XO lagret samlet 6 år på egetræsfade, før den er frigivet til salg. Om Producenten I den historiske franske region Normandiet er der i mindst fem årtier blevet produceret Calvados. Hos Berneroy anvender master-blenderne gamle traditionelle og anerkendte metoder til at fremstille mange forskellige og frugtrige Calvados, der fanger essensen af lokalhistorien og traditionerne. Calvados skal efter AOC Calvados regler og traditioner gennemgå en enkelt destillering, der blandt andet er med til at sikre, at Calvados AOC adskiller sig fra lignende produkter fra AOC Calvados Pays d’Auge- og AOC Calvados Domfrontais-regionerne. Over 180 navngivne æbler er godkendt til fremstillingen af Calvados. De traditionelle æbler dyrkes på Normandiets frodige grønne marker.
380 DKK

Marc De Bourgogne 70 cl

VEDRENNE MARC DE HOSPICES DE BEAUNE Nydes bedst rent. ALKOHOL OG INDHOLD 45 % / 70 cl LAND Frankrig OMRÅDE Bourgogne PRODUCENT Vedrenne SERVERINGSTEMPERATUR 17-18°C Marc de Hospices de Beaune er en klassisk Marc i både farve, duft og smag. Gyldenbrun i farven og med en blød og rund duft og smag, som begge kommer fra fadlagringen. Nyd Marc de Hospices de Beaune ved stuetemperatur som afslutning på et godt måltid eller til en kop kaffe. Serveringstemperatur: 17-18°C Fremstilling Denne burgundiske specialitet laves på druekvaset, som er tilbage efter presningen af druerne til vinfremstillingen. Kvaset opbevares i flere måneder beskyttet fra luft og destilleres derefter. Efter destillering opbevares Marc-en i store egetræsfade, hvor den lagrer før den frigives til salg. Om Producenten Vedrenne har lavet likør siden 1923 og er beliggende i Nuits-Saint-Georges i hjertet af Bourgogne og midt i Bourgognes frugthaver. Vedrenne foretrækker at bruge de frugtavlere, som dyrker frugten og bærrene økologisk. Med en omhyggelig udvælgelse af de bedste frugter og bær sikrer Vedrenne sig, at hver enkelt likør får den bedste duft og smag med den rette fylde. Oprindeligt opnåede firmaet anerkendelse for sin enestående flødelikør Crèmes de Cassis og frugtlikører og er i dag den tredjestørste franske producent af frugtlikør og cocktaillikører. For kendere, bartendere og cocktailmixere såvel som cocktailfans er Vedrenne den ubestridte leder inden for dette segment.
489 DKK

Vedrenne Poire 70 cl

VEDRENNE EAU-DE-VIE DE POIRE WILLIAM Védrennes Poire William Eau de Vie er en yderst behagelig måde at afslutte et godt måltid. SMAGSNOTER Pære ALKOHOL OG INDHOLD 40 % / 70 cl LAND Frankrig OMRÅDE Bourgogne PRODUCENT Vedrenne FRUGTIG OG BEHAGELIG Vedrennes Poire Williams eau-de-vie er klar i glasset og har en tydeligt duft og smag af pære. Serveres ren eller blandes i en cocktail. Fremstilling De fuldmodne William-pærer hældes i tanke, hvor de gærer langsomt, og sukkerindholdet forvandles til alkohol. Herefter destilleres de nænsomt, og der frembringes en drik, som mange kendere betragter som den mest delikate og smukkeste eau-de-vie, de kender. Om Producenten Vedrenne har lavet likør siden 1923 og er beliggende i Nuits-Saint-Georges i hjertet af Bourgogne og midt i Bourgognes frugthaver. Vedrenne foretrækker at bruge de frugtavlere, som dyrker frugten og bærrene økologisk. Med en omhyggelig udvælgelse af de bedste frugter og bær sikrer Vedrenne sig, at hver enkelt likør får den bedste duft og smag med den rette fylde. Oprindeligt opnåede firmaet anerkendelse for sin enestående flødelikør Crèmes de Cassis og frugtlikører og er i dag den tredjestørste franske producent af frugtlikør og cocktaillikører. For kendere, bartendere og cocktailmixere såvel som cocktailfans er Vedrenne den ubestridte leder inden for dette segment.
300 DKK

Vedrenne Framboise 70 cl

VEDRENNE EAU-DE-VIE DE FRAMBOISE Kan nydes alene eller i en cocktail SMAGSNOTER Hindbær ALKOHOL OG INDHOLD 40 % / 70 cl LAND Frankrig OMRÅDE Bourgogne PRODUCENT Vedrenne FRUGTIG OG KARAKTERISTISK Eau-de-Vie Framboise fra Vedrenne er klar i glasset. Der er ingen tvivl om, at der er brugt hindbær til denne drik, da både duft og smag bærer tydeligt præg af hindbær. Nyd Vedrennes Eau-de-Vie Framboise alene eller blandet i en cocktail. Fremstilling Vedrennes Eau-de-Vie Framboise er lavet af hindbær, der er plukket ved optimal modenhed. Hindbærrene udblødes i fade i adskillige uger, inden de destilleres og tappes på flasker. Om Producenten Vedrenne har lavet likør siden 1923 og er beliggende i Nuits-Saint-Georges i hjertet af Bourgogne og midt i Bourgognes frugthaver. Vedrenne foretrækker at bruge de frugtavlere, som dyrker frugten og bærrene økologisk. Med en omhyggelig udvælgelse af de bedste frugter og bær sikrer Vedrenne sig, at hver enkelt likør får den bedste duft og smag med den rette fylde. Oprindeligt opnåede firmaet anerkendelse for sin enestående flødelikør Crèmes de Cassis og frugtlikører og er i dag den tredjestørste franske producent af frugtlikør og cocktaillikører. For kendere, bartendere og cocktailmixere såvel som cocktailfans er Vedrenne den ubestridte leder inden for dette segment.
300 DKK

Mirabelle Eau de Vie

Marcel Michel Mirabelle er en klassisk eau-de-vie fremstillet på mirabeller. Når frugterne er modne, bliver de plukket, presset og gæret, inden saften dobbeltdestilleres på en gammel kobber-kedel. Eau de vie’en tappes ved fornuftige 45% alkohol, og er ikke tilsat sukker. I Frankrig nydes denne eau-de-vie afkølet som digestif eller ved stuetemperatur sammen med en kop kaffe. Farve: Klar. Duft: Frisk, let parfumeret aroma af modne mirabeller. Smagsnoter: Blød, mellemfyldig mundfølelse. Smagen af mirabeller hænger længe og efterlader en frisk fornemmelse i munden. Serveringsforslag: Nyd den rent, evt. afkølet som digestif. Emile Pernot kan spore sine rødder tilbage til 1889, hvor Emile-Ferdinand Pernot, sammen med brødrene Parrot, etablerede et destilleri i Pontarlier, verdens absinthe-hovedstad. I 2005 overtog Pierre Beuchet, en negociant fra Bourgogne, firmaet. Familien Beuchet, som også tæller Florent Beuchet fra rom-aftapperen Compagnie des Indes, fortsætter med at lave absinthe, brandies og en række spændende likører efter de gamle opskrifter og metoder. De antikke kobber-alembics, som er firmaets stolthed, er lavet af den berømte fabrikant Egrot, og de er stadig i brug i dag, ganske uundværlige for absinthens særlige karakter.
239 DKK