Filters
Søg

Bitter

Sorter efter
Vis per side

Aperol

APEROL APERITIVO Opskriften på Aperol er stadig en velbevaret hemmelighed og er blevet brugt siden 1919. Aperol er kendt for sin rige og nuancerede smag af bl.a. sød og bitter appelsin, urter og rabarber. Spiritus SMAGSNOTER Appelsin, urter, rabarber ALKOHOL OG INDHOLD 11 % / 70 cl LAND Italien PRODUCENT Aperol SERVERINGSTEMPERATUR 0-5°C
130 DKK

Riga Balsam

Riga Black Balsam 35 cl Latvijas Balzams
135 DKK

Becherovska Carlsbad

Drue 1 Krydderier Land Tjekkiet Lagringstid 3M Produkttype Bitter Fremstillet på Krydderier Økologisk No Flaskestørrelse 0,70 Alkohol % 38,00
199 DKK

Sevablødda

Denne mundrette bornholmerdram, Sevablødda, var oprindeligt en lille forfriskning, der blev skænket til de hårdtarbejdende og tørstige havnefolk i Nexø når bådene skulle hales op på bedding. Opskriften, som er mere end 100 år gammel, er naturligvis hemmelig, men der medfølger dog anvisninger til, hvordan den skal drikkes: “Dænj ska drikkes te enj kanj saj Sevablødda ræjtit. Når en inte kanj saj’ed mera, ska enj la varra.” Farve: Dyb gylden. Duft: Varm, krydret duft af kanel, kirsebær og nellike. Smagsnoter: Stor og fyldig smag med en fin bittersødme og en lang eftersmag. Serveringsforslag: Bør nydes rent, fx som avec efter et godt måltid eller mens du slæber fiskerbåde på bedding! Det gamle dampbrænderi i Hasle, som blev opført i 1855, havde ry for at producere brændevin af ypperste kvalitet. Det blev dog nedlagt kort efter første verdenskrig, og Bornholm var (officielt) destillationsløs de næstehalvfjerds år, hvor Bornholmer Akvavit blev fremstillet alle andre steder end Bornholm. Men i 1994 genoptog Den Bornholmske Spritfabrik endelig den ædle tradition for bornholmsk brændevin! Produktionen er karakteriseret af håndværksmæssig omhu og gode råvarer.
159 DKK

Regans' Orange no. 6 Bitter

Leder du efter den perfekte orange bitter til din næste cocktail? Her er den du skal prøve. Regan's Orange Bitters No. 6 tilføjer en twist til alle cocktails. Du vil blive forbløffet, hvor stor en forskel, bare et par dråber af denne eliksir kan tilføje din cocktail. Udviklet af cocktail eksperten Gary Regan, denne orange bitter er kompleks med og generøst krydret med kanel og nellike.
110 DKK

1-Enkelt 2 cl

1-ENKELT BITTER 2 CL Den kastanjerøde 1-Enkelt Bitter bærer tydeligt præg af at indeholde anis og lakrids, da den enestående duft og smag er domineret af netop disse to ingredienser. SMAGSNOTER Citrus, lakrids, anis ALKOHOL OG INDHOLD 35 % / 2 cl
DKK

Arnbitter 2 cl

ARNBITTER ALKOHOL OG INDHOLD 50 % / 2 cl
DKK

Boonekamp 70 cl

BOONEKAMP - GEORG FRANCKS ORGINALE Klassisk Boonekamp med et godt bid og den karakteristiske bitre afslutning. ALKOHOL OG INDHOLD 35 % / 70 cl
129 DKK

Campari

CAMPARI Oprindeligt blev Campari brugt som velkomstdrink, men i dag nydes Campari både før, under og efter måltidet. Campari produceres stadig efter den originale, hemmelige opskrift. SMAGSNOTER Blomster, appelsin, urter ALKOHOL OG INDHOLD 25 % / 70 cl
160 DKK

Angostura 20 cl

DR. SIEGERTS ANGOSTURA 20 CL Verdens mest populære bitter. Den hemmelige kompination af urter og krydderier blev skabt i 1824 og bruges stadig i produktionen. SMAGSNOTER Krydderurter, krydderi ALKOHOL OG INDHOLD 44.7 % / 20 cl
125 DKK

Fernet Branca Menta 70 cl

BRANCA MENTA Branca Menta en international mørk halvbitter likør med mintsmag. Nyd den on the rocks med isterninger eller blandet med mineralvand. SMAGSNOTER Urter, mint ALKOHOL OG INDHOLD 28 % / 70 cl
170 DKK

Fernet Branca 70 CL

FERNET BRANCA 70 CL Fernet Branca er en italiensk aromatisk bitter, produceret efter en hemmelig opskrift med 27 forskellige urter og krydderier. SMAGSNOTER Krydderi, krydderurter ALKOHOL OG INDHOLD 39 % / 70 cl
165 DKK

Fernet Branca 35 cl

FERNET BRANCA HALVFLASKE Fernet Branca er en italiensk aromatisk bitter, produceret efter en hemmelig opskrift med 27 forskellige urter og krydderier. SMAGSNOTER Krydderi, krydderurter ALKOHOL OG INDHOLD 39 % / 35 cl
DKK

Gammel Dansk 3 cl

GAMMEL DANSK BITTER DRAM 3 CL Gammel Dansk er lavet af 29 forskellige urter, krydderier og blomster, der alle er nøje afstemt ingen af ingredienserne er for markant. ALKOHOL OG INDHOLD 38 % / 3 cl Faktisk blev Gammel Dansk oprindeligt til, fordi salget af en tidligere meget populær likør svigtede. De Danske Spritfabrikkers likørfabrik i Roskilde havde ganske enkelt for lidt at se til og i slutningen af 1950’erne, udtalte fabriksbestyrer J.K. Asmund: ”Denne fabrik har hårdt brug for et nyt produkt, hvis den skal gøre sig håb om at kunne fortsætte. Jeg er mand for at lave et nyt produkt. Jeg har studeret urter og har en idé om, hvordan en ny drik skal laves.” Måske havde J.K. Asmund skelet til de første skriftlige beretninger om den danske bitter helt tilbage fra midten af 1500-tallet. Det var i de tider, at den dansk-norske Kong Frederik den 2. lærte bitteren at kende af kurfyrstinde Anna af Sachsen. Under alle omstændigheder tog virksomhedens ledelse Asmund på ordet, og han blev den første fabriksbestyrer i De Danske Spritfabrikker, der kom til at udvikle et nyt produkt. Efter en endeløs række af kombinationsmuligheder, blev Gammel Dansk i 1964 til det, som vi kender i dag. Ikke sød bitter smag, ikke medicinsk smag – men balanceret. Aldrig som andre. INGREDIENSER Hele hemmeligheden bag den særlige bittersmag i Gammel Dansk ligger i blandingsforholdet mellem 29 forskellige urter, krydderier og blomster – bl.a. angelikarod, muskatnød, anis, ingefær og rønnebær. Frem mod lanceringen i 1964 fik J.K. Asmund og hans medarbejdere frie hænder til at blande sig frem til den rigtige smag. Det danske sidestykke til de konkurrerende, udenlandske mavebittere skulle nok være bitter, men ikke for skarp. Ingen smagsgivende ingrediens måtte dominere den totale smagsoplevelse, og det var et langt sejt træk for Asmund, medarbejderne og deres familier at udvælge og prøvesmage sig frem til de ingredienser, der giver Gammel Dansk de rigtige aromatiske, skarpe og bitre egenskaber. Mere end 100 forskellige droger blev testet (droge = rå eller delvis tilberedt råvare fra planter til fremstilling af lægemidler), og først tre år efter at Asmund havde fået idéen til Gammel Dansk, blev den endelige opskrift og smag godkendt. Den endelige sammensætning og blandingsforholdet mellem de 29 forskellige urter, krydderier og blomster fra hele verden er en af landets bedst bevarede hemmeligheder. FREMSTILLING Det er ikke nogen hemmelighed, at rønnebær og de 28 andre ingredienser er med til at skabe den særlige smag. Men præcis hvor og hvordan i fremstillingen, der opstår den særlige kemi, der adskiller Gammel Dansk fra alle andre, vil vi ikke ud med. Efter ingredienserne er behandlet og blandet i det rigtige forhold, ligger de og hygger sig i 96% ren alkohol gennem tre måneder, før der tilsættes vand og alkoholprocenten kommer ned på 38%. Herefter tappes herligheden på flaske og er klar til at nydes.
DKK

Gammel Dansk 20 cl

GAMMEL DANSK BITTER DRAM 20 CL Gammel Dansk er lavet af 29 forskellige urter, krydderier og blomster, der alle er nøje afstemt ingen af ingredienserne er for markant. ALKOHOL OG INDHOLD 20 % / 35 cl Faktisk blev Gammel Dansk oprindeligt til, fordi salget af en tidligere meget populær likør svigtede. De Danske Spritfabrikkers likørfabrik i Roskilde havde ganske enkelt for lidt at se til og i slutningen af 1950’erne, udtalte fabriksbestyrer J.K. Asmund: ”Denne fabrik har hårdt brug for et nyt produkt, hvis den skal gøre sig håb om at kunne fortsætte. Jeg er mand for at lave et nyt produkt. Jeg har studeret urter og har en idé om, hvordan en ny drik skal laves.” Måske havde J.K. Asmund skelet til de første skriftlige beretninger om den danske bitter helt tilbage fra midten af 1500-tallet. Det var i de tider, at den dansk-norske Kong Frederik den 2. lærte bitteren at kende af kurfyrstinde Anna af Sachsen. Under alle omstændigheder tog virksomhedens ledelse Asmund på ordet, og han blev den første fabriksbestyrer i De Danske Spritfabrikker, der kom til at udvikle et nyt produkt. Efter en endeløs række af kombinationsmuligheder, blev Gammel Dansk i 1964 til det, som vi kender i dag. Ikke sød bitter smag, ikke medicinsk smag – men balanceret. Aldrig som andre. INGREDIENSER Hele hemmeligheden bag den særlige bittersmag i Gammel Dansk ligger i blandingsforholdet mellem 29 forskellige urter, krydderier og blomster – bl.a. angelikarod, muskatnød, anis, ingefær og rønnebær. Frem mod lanceringen i 1964 fik J.K. Asmund og hans medarbejdere frie hænder til at blande sig frem til den rigtige smag. Det danske sidestykke til de konkurrerende, udenlandske mavebittere skulle nok være bitter, men ikke for skarp. Ingen smagsgivende ingrediens måtte dominere den totale smagsoplevelse, og det var et langt sejt træk for Asmund, medarbejderne og deres familier at udvælge og prøvesmage sig frem til de ingredienser, der giver Gammel Dansk de rigtige aromatiske, skarpe og bitre egenskaber. Mere end 100 forskellige droger blev testet (droge = rå eller delvis tilberedt råvare fra planter til fremstilling af lægemidler), og først tre år efter at Asmund havde fået idéen til Gammel Dansk, blev den endelige opskrift og smag godkendt. Den endelige sammensætning og blandingsforholdet mellem de 29 forskellige urter, krydderier og blomster fra hele verden er en af landets bedst bevarede hemmeligheder. FREMSTILLING Det er ikke nogen hemmelighed, at rønnebær og de 28 andre ingredienser er med til at skabe den særlige smag. Men præcis hvor og hvordan i fremstillingen, der opstår den særlige kemi, der adskiller Gammel Dansk fra alle andre, vil vi ikke ud med. Efter ingredienserne er behandlet og blandet i det rigtige forhold, ligger de og hygger sig i 96% ren alkohol gennem tre måneder, før der tilsættes vand og alkoholprocenten kommer ned på 38%. Herefter tappes herligheden på flaske og er klar til at nydes.
DKK